Meren verran parempi

Suuret saaliit – Kalastus Särkisalossa

Särkisalo on erinomainen kalastuskohde niin aloittelevalle kuin vakavammallekin kalastajalle. Vedet tarjoavat niin helppoja kuin haasteellisiakin apajia ympäri vuoden.

Alueen pääkalat ovat hauki, kuha, ahven, meritaimen ja siika. Särkisalo on erityisen kuuluisa suurista haukisaaliistaan ja Suomen suuriimpiin lukeutuvia haukia on pyydystetty juuri Särkisalon vesiltä.

Haukitarinat eivät muuten ole vain kalajuttuja, sillä suurhauista on jäänyt talteen myös runsaasti kuvamateriaalia todisteeksi.

Särkisalon kalastuspalvelut

Särkisalossa majoitusta kalastajille ja muita kalastuspalveluita tarjoavat mm.

Kalastusluvat Särkisalossa

Valtion kalastonhoitomaksu tulee suorittaa jokaisen 18-64-vuotiaan, joka kalastaa muutoin kuin onkimalla tai pilkkimällä.  Onkimista, pilkkimistä ja silakkalitkalla kalastusta saa harjoittaa vapaasti. Myös pyydyskalastukseen ja usean vavan kalastukseen tarvitaan Metsähallituksen erillinen lupa.

Kalastonhoitomaksu on korvannut vuoden 2016 alusta alkaen vanhan kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaiset viehekalastusmaksut. Kun kalastaja maksaa uuden kalastonhoitomaksun, hän voi kalastaa yhdellä vavalla kaikilla vesialueilla, joilla entisillä läänikohtaisilla maksuilla saa kalastaa.

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Kalastuslaki edellyttää, että kun kalastaja maksaa kalastonhoitomaksun ensimmäistä kertaa, hänen tulee rekisteröityä. Maksun yhteydessä kalastajilta kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika (ei henkilötunnusta). Kalastonhoitomaksun voi hankkia myös toiselle, jolloin ostaja rekisteröityy palveluun ja ilmoittaa pyydetyt tiedot myös kalastajasta/kalastajista, joiden puolesta suorittaa maksun.

Hinnat:

 • 39 €/ kalenterivuosi
 • 12 €/ 7 vrk
 • 5 € / vrk

Huolehdithan siis, että kalastuslupasi on kunnossa.

Rekisteröidy ja maksa kalastonhoitomaksu Eräluvat.fi-verkkokaupassa https://verkkokauppa.eraluvat.fi

Metsähallituksen kalastuslupia voi hankkia myös puhelinpalvelusta 020 69 2424. Palvelu on avoinna arkisin klo 8-16.

Kalastuslupia myydään myös Tiirannassa. Seurakunta myöntää kalastusoikeuksia omille vesialueilleen (33 €/v). Voit myös hankkia kalastusluvan verkossa Kalastusluvat.netistä.

 

 

Tapahtumakalenteri
 1. Senioritanssi
  7.1.2019 @ 14:30 - 16:00
 2. Yhres ruokailu
  10.1.2019 @ 12:00 - 13:00
 3. Senioritanssi
  14.1.2019 @ 14:30 - 16:00
 4. Yhres ruokailu
  17.1.2019 @ 12:00 - 13:00